
Nutriționistul recomandă consumul de carne de câteva ori pe săptămână pentru a asigura aportul necesar de proteine, care sunt fundamentale pentru construcția corpului uman.
O o alimentație sănătoasă constă într-o dietă variată, în care se alternă sursele de proteine animale cu cele vegetale. Dr. Mihaela Bilic recomandă să consumăm carne de cel mult trei ori pe săptămână, pește de cel puțin de două ori și proteine vegetale de minimum trei-cinci ori. Proteinele sunt esențiale pentru organism, fiind elementele de bază ale celulelor vii și având rol structural și funcțional. Este important să asigurăm zilnic un aport optim de proteine, deoarece corpul nu dispune de rezerve de aminoacizi. Proteinele de origine animală sunt considerate mai ușor de digerat și cu bioeficiență crescută. Pentru vegetarieni și cei care țin post, este recomandat să combine cerealele cu leguminoasele pentru a asigura necesarul de aminoacizi esențiali. Valoarea biologică a proteinelor evidențiază cantitatea, diversitatea și echilibrul de aminoacizi dintr-un aliment, cu oul având cel mai mare indice de referință. Este important să gătim carnea și peștele la căldură umedă pentru a le coagula și întări. O alimentație sănătoasă implică o diversitate de surse de proteine și o alternanță între proteinele animale și cele vegetale.

Comentarii recente