
Controlul Transportului Rutier a fost subiectul unei anchete în care au fost "trași pe dreapta" doi șefi, cinci inspectori și un viceprimar pentru corupție.
Doi şefi de la Controlul în Transportul Rutier au fost propuşi pentru arestare în dosarul procurorilor DNA Cluj, care investighează asigurarea „protecției” unor firme de transport. Aceştia sunt Cristin Ţepele, şeful ISCTR Bihor, şi Bogdan Drulea, şeful ISCTR Cluj. De asemenea, cinci inspectori de trafic şi un viceprimar din Bihor sunt sub control judiciar în acest dosar.

Aceştia sunt Ioan Orha, Mircea Mihai Pop, Vasile Şofron (inspectori de trafic din Maramureş), Florin Mihai Zehan (inspector de trafic din Cluj) şi Sorin Gelu Baicu (inspector de trafic în Bihor), care sunt acuzaţi că au protejat anumite firme de transport. În comunicatul DNA se menţionează că aceştia au furnizat informaţii administratorilor firmelor referitoare la controalele efectuate şi nu au luat măsuri de sancţionare în cazul încălcărilor legii.
De asemenea, în acelaşi dosar, viceprimarul PSD din comuna bihoreană Sârbi, Florin Mădălin Popovici, se află sub control judiciar. Acesta este acuzat că a administra o firmă de transport, deşi legea îi interzice acest lucru, şi că ar fi dat mită şefului ISCTR Bihor, Cristin Ţepele. Mita constă în echivalentul în lei a 5.000 euro plus materiale de construcţii în valoare de aproape 3.000 lei.
Şeful ISCTR Bihor, Cristin Ţepele, este acuzat că l-ar fi informat pe viceprimar despre controalele din trafic şi l-ar fi iertat de anumite amenzi. De asemenea, Ţepele ar fi primit mită de la un om de afaceri orădean, sub forma unor materiale de construcţie, şi apoi acesta ar fi depus un denunţ împotriva lui în anul 2023.
Percheziţiile au avut loc în judeţele Cluj, Maramureş, Bistriţa – Năsăud, Sălaj, Bihor şi Alba, iar aproape 20 de persoane au fost conduse la audieri la sediul DNA Cluj. Şefii ISCTR Cluj şi Bihor au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Procurorii susţin că în perioada 2021-2023 funcţionarii ISCTR Cluj au protejat societăţi comerciale din domeniul transportului de mărfuri, furnizându-le informaţii despre controalele ce urmau să aibă loc şi neaplicând sancţiuni în cazul încălcărilor legii. În schimb, aceştia primeau sume de bani şi alte foloase necuvenite. Şeful ISCTR Cluj, Bogdan Ştefan Durlea, este acuzat şi că ar fi luat mită pentru a menţine în funcţie coordonatorii judeţeni şi că ar fi administrat în secret o firmă de transport.
Comentarii recente