
Studenții din Oradea vor reprezenta România la un concurs internațional cu o gustare creată din gard viu.
La un concurs organizat în colaborare cu Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România, trei studenți din Oradea au fost premiați pentru o gustare inovativă. Andrada-Alice Baciu, Georgiana-Raluca Crainic și Ruben-Emilio Curta, studenți la diferite specializări din cadrul Universității din Oradea, au participat la competiția „Ecotrophelia”. Aceasta a avut loc la Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” și a implicat 12 echipe din cinci centre universitare. Scopul competiției a fost crearea unui produs nou, sănătos și sustenabil.

Echipa din Oradea a creat o gustare numită „Dreamy Bites”, care conține fulgi de ovăz, fructe, miere și alune. Un ingredient special al gustării este extractul concentrat din fructele plantei Prunus laurocerasus, cunoscută și sub numele de laur englezesc sau dafin cireș. Această plantă este folosită de majoritatea românilor ca gard viu.
Motivul alegerii acestui ingredient a fost prezența valorilor ridicate a compușilor bioactivi în fructele Prunus laurocerasus. Echipa a fost coordonată de Adrian Timar, cadru didactic al Facultății de Protecția Mediului.
Studenții orădeni vor reprezenta România la etapa europeană a competiției, care va avea loc în octombrie la Köln, în Germania. Acolo, ei vor participa la ANUGA 2023, cea mai mare expoziție de produse alimentare din Europa.
Comentarii recente