
Iată cum să vă păstrați sănătatea consumând cafea decofeinizată, care conține o substanță cancerigenă.
Grupurile de apărare a sănătății solicită Administrației americane pentru alimente și medicamente să interzică folosirea clorurii de metilen în procesul de decafeinizare a cafelei, din cauza riscurilor pentru sănătate, inclusiv cancerul. Această substanță chimică a fost recunoscută ca fiind cancerigenă de către mai multe organizații, iar FDA a primit petiții în acest sens. Deși unele mărci de cafea conțin niveluri scăzute de clorură de metilen, există procese mai sigure pentru decafeinizare disponibile. Consumatorii sunt sfătuiți să caute cafea decofeinizată cu etichete precum „fără solvenți”, „Swiss Water processed” sau „certified organic” pentru a evita expunerea la această substanță chimică. De asemenea, există alternative la cafeaua decofeinizată, cum ar fi băuturile din rădăcină de cicoare, smochine și orz, cacao, rooibos și yerba maté.

Comentarii recente