
și a ingredientelor autentice Cornulețele dobrogene, o delicatesă tradițională, sunt preparate conform rețetelor locale și cu ingrediente autentice.
Săptămâna aceasta, Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Tulcea a primit atestatul de produs tradiţional pentru „cornuleţe dobrogene”. Aceasta este a douăsprezecea realizată de o firmă din comuna Greci pe baza reţetelor locale. Directorul executiv al DAJ, Mirela Miiler, a explicat că acest nou produs tradiţional este făcut cu borş şi conţine rahat incolor, diferind astfel de celelalte două atestate de acelaşi producător, „cornuleţe cu rahat” şi „cornuleţe cu unt şi nucă”. Ea a subliniat că un produs tradiţional este deosebit deoarece atestatul garantează că este preparat din materii prime pure şi respectă tradiţia în reţetă, preparare şi utilizarea materiilor prime locale specifice zonei. Mirela Miiler a mai menţionat că judeţul Tulcea are potenţial pentru a obţine noi atestate pentru produse tradiţionale, în special în domeniul pescuitului şi al apiculturii. Până în prezent, judeţul a obţinut atestate pentru opt produse pe bază de peşte, o telemea de capră din comuna Stejaru şi 11 produse de panificaţie, gemuri şi dulceaţă realizate de firma din comuna Greci, toate fiind recunoscute ca tradiţionale conform Registrului naţional al Ministerului Agriculturii.

Comentarii recente