
România a evitat procedura de infringement pentru trei instalații industriale de ardere.
Procedura de infringement în care România a fost implicată, privind emisiile industriale produse de trei instalații de ardere, a fost întreruptă, conform unui comunicat emis de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).

Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Energiei salută decizia Comisiei Europene de a renunța la cauza C-455/22 și de a radiat-o de pe rolul Curții de Justiție a Uniunii Europene. Aceste acțiuni sunt rezultatul eforturilor Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerului Energiei, alături de alte instituții publice, inclusiv autorități locale, pentru respectarea Directivei 2010/75/UE privind emisiile industriale în cazul celor trei instalații mari de ardere din România vizate în cauză. Autoritățile române rămân angajate să ia toate măsurile necesare pentru a evita sau reduce emisiile în aer, apă și sol, conform directivei menționate.
Cauza C-455/22 a fost o procedură de infringement inițiată de Comisia Europeană împotriva României pentru nerespectarea obligației de a asigura că cele trei instalații mari de ardere (Deva nr. 2, Deva nr. 3 și Govora nr. 2) funcționează conform legii, conform articolului 4 alineatul (1) din Directiva 2010/75/UE.
Procedura a fost declanșată de Comisia Europeană în data de 20 iulie 2018, iar ulterior, la 2 decembrie 2021, instituția UE a decis să implice Curtea de Justiție a Uniunii Europene. La 11 iulie 2022, Comisia a depus cererea sa de judecată la instanța europeană, declanșând astfel faza contencioasă a procedurii.
Comentarii recente