
O rezervație de mistreți care a fost distrusă de pestă porcină a fost repopulată cu cerbi lopătari.
Cerburile lopătari aduse în Rezervația de la Bolovani, județul Dâmbovița, au reușit să se adapteze, fiind aduse pentru a repopula pădurea din care toți mistreții au murit acum câțiva ani din cauza pestei porcine.

Procesul de populare a complexului cu cerbi lopătari a început acum trei ani la Bolovani (Dâmbovița). La început, animalele se aflau într-un țarc mic de carantină de aproximativ jumătate de hectar, locuit de 19 exemplare (15 femele și 4 masculi). Acum, acestea au la dispoziție 60 de hectare.
Complexul de creștere intensivă a vânatului de la Bolovani, din Ocolul Silvic Răcari, găzduiește aproximativ 30 de exemplare în prezent, cu evaluarea programată pentru această primăvară. Conform șefului Ocolului Silvic Răcari, Cătălin Mușat, animalele se dezvoltă foarte bine, iar în viitor se intenționează refacerea întregii împrejmuiri a complexului și repopularea cu mistreți, mufloni și alte specii.
În 2019, un focar de pestă porcină africană a afectat complexul de la Bolovani, rezultând moartea a peste 200 de porci mistreți. Complexul de vânătoare Bolovani a fost înființat în 1970 și se întinde pe o suprafață de 402 hectare, fiind destinat creșterii intensive a mistreților.
Încercarea de repopulare cu mistreți a fost îngreunată de prezența virusului de pestă porcină africană, care a fost confirmată și în exemplarele moarte trimise la analiză. Repopularea cu mistreți va putea fi realizată după doi ani de la depistarea absenței virusului.
Acțiuni de împădurire au fost desfășurate recent în cadrul Lunii Plantării Arborilor pe raza Ocolului Silvic Răcari, iar reprezentanții Direcției Silvice au inspectat și rezervația de la Bolovani.
Comentarii recente