
A fost demarat studiul geotehnic pentru Drumul Expres București - Târgoviște.
CNAIR a anunțat că a început investigațiile geotehnice pentru determinarea parametrilor necesari pentru proiectarea soluțiilor tehnice și a structurilor care vor fi incluse în Studiul de Fezabilitate al drumului expres București – Târgoviște. Pentru acest scop, vor fi efectuate aproximativ 207 foraje geotehnice, cu adâncimi între 6 m și 30 m, în total aproximativ 4.200 ml de foraje.

Traseul Drumului Expres București – Târgoviște are o lungime de aproximativ 62 km și trece prin județele Ilfov și Dâmbovița, asigurând conexiuni la rețeaua existentă de drumuri naționale și județene prin 6 noduri rutiere.
În toamna anului 2021, CNAIR a semnat un contract cu SC TPF INGINERIE SRL pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate necesare construcției drumului expres. Valoarea contractului este de 11,51 milioane de lei fără TVA, iar durata acestuia este de 2 luni pentru prefezabilitate și 18 luni pentru fezabilitate.
Construcția acestui drum expres va facilita legătura dintre orașul Târgoviște și Autostrada de Centură București Nord (A2) și drumul expres Găești – Târgoviște – Ploiești. Proiectul include construirea de poduri, spații de servicii, un centru de întreținere, noduri rutiere, lucrări de artă, drumuri de întreținere, șanturi și rigole.
În paralel cu proiectarea Drumului Expres București – Târgoviște, CNAIR are contracte pentru modernizarea DN 71 Târgoviște – Sinaia cu compania turcă Esta, inclusiv lărgirea la 4 benzi, precum și pentru tronsonul Târgoviște – Sinaia. Modernizarea și lărgirea DN 7/DN 71 au fost subiectul unei dispute tehnice, criticată de fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă.
Comentarii recente