
Hotelurile din Bulgaria sunt dispuse să renunțe la oferirea de pachete all-inclusive
Asociația Hotelurilor și Restaurantelor Bulgare din Varna a anunțat că un număr semnificativ de hotelieri vor renunța la serviciile all-inclusive în vara viitoare, deoarece prețurile alimentelor au crescut și astfel de servicii nu vor mai fi la fel de profitabile.

Cu toate că majoritatea hotelierilor bulgari susțin că vor renunța la serviciile all-inclusive din cauza prețurilor crescute pentru alimente, experții din industrie susțin că pentru a rămâne competitivi, hotelierii trebuie să păstreze această ofertă.
Experții explică că există o neînțelegere generală a ceea ce înseamnă all-inclusive. În Turcia, de exemplu, există multe hoteluri care preferă strategia all-inclusive pentru că sunt situate în mijlocul pustietății și nu există nimic în apropiere care să fie văzut ca punct de reper. În Grecia, all-inclusive a fost respins în majoritatea locurilor deoarece grecii își prețuiesc tavernele și doresc să păstreze economia locală cu ajutorul acestora. În Bulgaria, all-inclusive există de peste 60 de ani și va continua să existe acolo unde serviciul funcționează în beneficiul hotelierilor.
Directorul Institutului de Analiză și Evaluare a Turismului, Rumen Draganov, a declarat că în turism există o luptă acerbă în ceea ce privește competitivitatea, iar cei care oferă un raport preț-calitate foarte bun câștigă vizitatorii. Draganov susține că all-inclusive este o strategie importantă pentru a atrage turiști și pentru a obține recomandări de la aceștia.
În ultimii ani, prețurile serviciilor all-inclusive au crescut, ceea ce duce la majorarea costului unei vacanțe. Pentru a menține prețurile mai scăzute și a atrage un număr cât mai mare de turiști, mulți hotelieri au anunțat că vor renunța la all-inclusive și vor oferi doar micul dejun sau micul dejun și cina, lăsând deoparte masa de prânz.
Președintele Asociației hotelurilor și restaurantelor bulgare din Varna, Pavlin Kosev, a declarat că prețurile all-inclusive au ajuns la niveluri ridicate și că hotelierii doresc să fie mai competitivi și să ofere turiștilor posibilitatea de a alege altceva înafara complexului hotelier.
Experții din industrie comunică că majoritatea turiștilor preferă să își plătească vacanțele integral și gravitează către oferte care oferă pe lângă mese și umbrelă și șezlong pe plaja privată a hotelului.
Stoyan Marinov, un alt expert din domeniu, susține că hotelurile mari cu peste 300, 400, 500 de paturi și de 4 stele, așa cum se găsesc în Grecia și Turcia, se bazează pe all-inclusive din cererea tour-operatorilor și a clienților. Marinov consideră că în viitorul apropiat nu va exista o renunțare în masă la all-inclusive pe litoralul bulgăresc de la Marea Neagră.
Experții atrag atenția că este dificil să se găsească un echilibru între prețul și calitatea ofertelor all-inclusive, iar din cauza creșterii prețurilor alimentelor, vacanța de vara viitoare va costa cu aproximativ 5-10% mai mult.
Comentarii recente