
Gabriel Liiceanu s-a simțit extrem de surprins de ChatGPT, spunând că a fost foarte speriat.
Filosoful Gabriel Liiceanu a recunoscut că s-a simțit „speriat” după ce ChatGPT i-a oferit un răspuns „inteligent, cu o notă demonică, plin de umor și sarcasm”, atunci când a întrebat despre numele unui personaj din romanul „Demonii” al lui Feodor Dostoievski.

Liiceanu a povestit cum a cerut informații de la ChatGPT și i-a spus numele Belze, prescurtare pentru Belzebut, numele motanului negru care locuiește în grădina din spatele casei sale. Acesta a relatat întâlnirea sa cu Belze, descriind momentul în care a văzut pisica de angora cu ochii galbeni rotunzi, sub lumina lunii, și a simțit o senzație de frică.
Ulterior, Liiceanu a povestit despre cum ChatGPT i-a oferit un răspuns inteligent și sarcastic atunci când l-a întrebat despre un personaj din „Demonii”. De asemenea, filosoful a prezentat un text scris de ChatGPT în stilul său, pe temele „Crepusculul” și „Meseria de cetățean”.
Liiceanu s-a întrebat cum va evolua conceptul de „creație” în viitor, având în vedere posibilitatea ca inteligența artificială să imite stilul său și să creeze texte mai bune decât el. El a discutat și despre consecințele interacțiunii cu ChatGPT, menționând că acesta a practicat un fel de mimetism spiritual în conversațiile lor.
În final, Liiceanu a reflectat asupra impactului pe care ChatGPT îl poate avea asupra omenirii și asupra evoluției noastre ca specie, subliniind posibilele aspecte pozitive și negative ale acestei tehnologii.
Comentarii recente