
: Câteva sute de miei au fost autorizați temporar pentru sacrificare duminică. Prețul la care au fost vânduți cred că a fost de aproximativ 400-500 de lei.
DSVSA Olt a autorizat trei puncte temporare pentru sacrificarea mieilor de Paște, care funcționează pentru două, trei și patru zile. În ciuda prețului considerat ridicat de către cumpărători, mieii sunt foarte căutați, conform primarului din localitatea unde se taie miei în mod tradițional în fiecare an.

Pentru cei care doresc să se asigure că vor avea carne de miel proaspătă pentru masa de Paște, DSVSA Olt a anunțat că au fost autorizate temporar trei puncte pentru sacrificarea mieilor și caprelor tineri în județul Olt.
Unul dintre cele mai cunoscute centre de sacrificare este cel din târgul săptămânal din Osica de Sus. Acesta va fi deschis în ziua Floriilor și în sâmbăta Paștelui. Prețul mieilor este de 40 de lei/kg tăiat și 20 de lei în viu, iar interesul pentru carne este mare.
În târgul de la Osica au venit crescători din întreg județul și chiar din județe învecinate, iar un alt centru de sacrificare funcționează în Balș. De asemenea, în zona Slatina, cetățenii se pot adresa unui centru de sacrificare deschis timp de două zile înainte de Paște.
DSVSA Olt recomandă consumatorilor să achiziționeze produse alimentare specifice acestei perioade doar din unități autorizate și înregistrate sanitar veterinar, pentru a evita riscurile pentru sănătate. În cazul în care observă nereguli, consumatorii sunt încurajați să contacteze DSVSA Olt.
Comentarii recente