
Restaurantul clujean, care a fost declarat de trei ori cel mai bun din România, va fi închis. Prețul unei porții de pâine și untul casei este de 29 de lei.
Restaurantul Baracca din Cluj, considerat de trei ori cel mai bun din țară și laureat al mai multor premii, va fi închis. Această veste a fost un șoc pentru mulți clienți, mai ales că proprietarii au investit recent într-o fermă de 70 de hectare pentru a asigura ingrediente bio pentru restaurant.

Baracca a fost recunoscut ca unul dintre cele mai bune restaurante din România, obținând locul întâi de trei ori în cadrul Romanian Hospitality Awards. De-a lungul anilor, restaurantul a fost prezent și în ghidul internațional Gault & Millau, fiind apreciat pentru calitatea serviciilor sale.
Maria Duca, co-proprietarul restaurantului, a postat pe Facebook un mesaj de recunoștință către clienți și colaboratori. Ea a explicat că decizia de a închide restaurantul a fost luată din cauza lipsei de spațiu și a faptului că nu se mai poate continua activitatea acolo.
În ciuda mesajelor de regret postate de clienți cu privire la închiderea restaurantului, unul dintre aceștia a explicat că restaurantele fine dining nu sunt întotdeauna profitabile și că presiunea financiară poate fi foarte mare.
Restaurantul Baracca promova o abordare liberă și modernă în bucătărie, bazată pe ingrediente alese cu grijă și tehnici de gătit care păstrează integritatea ingredientelor. Prețurile meniului sunt destul de ridicate, iar restaurantul va fi închis definitiv începând cu data de 12 august.
Maria Duca a recunoscut într-un interviu că a avut sprijin din partea familiei pentru a menține restaurantul, dar că nu face compromisuri în privința calității și conceptului său. Ea a anunțat că se lucrează la un nou concept pentru clădirea în care funcționează restaurantul și la dezvoltarea unei ferme bio în apropierea Clujului.
Comentarii recente