
Care sunt opțiunile noastre alimentare după sărbătoarea Paștelui și de ce ar trebui să evităm consumul de ciorbă, un preparat preferat de români.
După excesele culinare de Paște, este important să ne întoarcem la un stil de viață echilibrat. Medicul nutriționist Nicolae Hâncu ne oferă răspunsuri la întrebările legate de numărul de mese pe zi, cantitatea de carne consumată și de postul intermitent. El ne îndeamnă să consumăm cereale integrale la micul dejun, alături de lactate și salate de fructe. La prânz, recomandă supe de legume și o rație redusă de carne, preferabil albă și de calitate. Peștele și fructele de mare sunt alternative sănătoase la consumul de carne. Cina ar trebui să fie bazată pe cereale și legume, iar supa clară este preferabilă ciorbei. Profesorul Hâncu subliniază importanța echilibrului în alimentație și recomandă două gustări pe zi, cu un interval de 12 ore între mese. El atrage atenția că postul intermitent poate fi benefic pe termen scurt, dar o alimentație sănătoasă trebuie să fie un stil de viață pe termen lung.

Comentarii recente