
De ce vor să dispară ouăle brune din supermarketuri?
Specialiștii din piață avertizează că ouăle brune vor deveni din ce în ce mai rare pe rafturile supermarketurilor, unde vor fi înlocuite treptat de ouăle albe. Motivul pentru această schimbare este faptul că mulți crescători trec de la puii care fac ouă brune la cei care produc ouă albe. Henner Schönecke, președintele Asociației Federale a Ouălor Germane, explică că această tranziție se datorează faptului că găinile de rasă Leghorn, care produc ouă albe, sunt considerate mai durabile decât cele de rasă Braunleger. În plus, ouăle albe pot fi vopsite mai ușor și cu o culoare mai intensă, ceea ce ar putea fi un avantaj pentru consumatori în special în perioada Paștelui. Pe de altă parte, prețul ouălor este în creștere din cauza costurilor tot mai mari pentru hrana păsărilor, care reprezintă până la 70% din cheltuielile unui fermier. Această situație este alimentată de condițiile meteorologice nefavorabile, pandemia de coronavirus și războiul din Ucraina, care au dus la creșterea prețului cerealelor.

Comentarii recente