
Micii producători agricoli își așteaptă clienții cu porțile deschise, oferind produse proaspete și naturale.
Apropiindu-se de Paște, ne gândim tot mai intens la ce vom avea pe masă în timpul sărbătorilor. O opțiune este reprezentată de micii fermieri, care vând direct din gospodăriile lor pui crescuți în stil tradițional, lapte de capră, foarte sănătos, carne și ouă de prepeliță.

George Fifere, un tânăr care gestionează o fermă de familie în satul Focșănei (comuna Vadu Pașii), în apropierea municipiului Buzău, spune că un coș cu produse proaspete costă aproximativ 80 de lei. În preajma sărbătorilor, George vinde direct din gospodărie produse proaspete.
Ferma lui George se concentrează pe creșterea caprelor și a iezilor, din rase autohtone și străine, ideale pentru carne și lapte sănătos. El a adus în fermă și capre de rasă anglo-nubiană, datorită laptelui lor care este mai ușor de digerat. Laptele de capră este recomandat pentru consumul copiilor deoarece este similar cu laptele matern.
În aceeași gospodărie, sunt crescute mai multe generații de prepelițe, unele pentru carnea lor gustoasă și bogată în vitamine, altele pentru ouăle apreciate în curele alimentare.
Oamenii care vizitează ferma pot cumpăra produse proaspete și să se bucure de activități recreative, cum ar fi vizitarea țarcurilor cu păuni, bibilici, papagali și iepurași.
Produsele de la ferma din Focșănei sunt naturale, crescute fără chimicale, păstrându-și calitățile care le recomandă ca alimente Bio. Alte ferme din apropierea orașului Buzău, precum cele de la Vernești, Mărăcineni sau Cândești, oferă produse naturale și proaspete direct din gospodărie.
Comentarii recente