
Producția de carne de pasăre a României a crescut în luna ianuarie, conform INS.
În luna ianuarie 2024, producția de carne de pasăre a României a crescut cu 5,2% față de aceeași perioadă a anului anterior și cu aproape 16% față de luna decembrie 2023, ajungând la un total de 48.002 tone.

Conform datelor Institutului Național de Statistică, în ianuarie 2024 au fost sacrificate 28.383 milioane de păsări, în creștere față de ianuarie 2023 (26.880 milioane capete) și decembrie 2023 (24.963 milioane capete).
În ceea ce privește producția de carne de bovine, aceasta a totalizat 7.402 tone în ianuarie 2024, în scădere ușoară cu 0,9% față de ianuarie 2023 (7.470 tone carcasă) și cu 0,6% față de decembrie 2023 (7.447 tone carcasă). Numărul bovinelor sacrificate a fost de 45.000 de capete, în scădere față de ianuarie 2023 (46.000 capete) și decembrie 2023 (46.000 capete).
În ceea ce privește producția de carne de porc, aceasta s-a diminuat cu aproximativ 10%, de la 22.650 tone carcasă în ianuarie 2023 la 20.439 tone în ianuarie 2024. Numărul porcilor sacrificați a fost de 229.000, în scădere față de ianuarie 2023 (254.000 capete) și decembrie 2023 (687.000 capete).
Producția de carne de ovine și caprine a crescut cu 15,4%, de la 1.655 tone în ianuarie 2023 la 1.911 tone carcasă în ianuarie 2024, dar a înregistrat o scădere de aproape 59% față de decembrie 2023 (4.654 tone). Numărul ovinelor și caprinelor sacrificate a fost de 127.000 în ianuarie 2024, în creștere față de ianuarie 2023 (112.000 capete) și decembrie 2023 (317.000 capete).
Comentarii recente