
Un medic avertizează despre pericolul consumului excesiv de alimente de Paști, care pot fi dăunătoare pentru sănătate.
Un festin copios ne poate trimite la spital dacă nu vom mânca cu măsură. Există alimente greu digerabile, dar asocierea anumitor alimente poate fi și mai dăunătoare. Medicii ne avertizează cu privire la tentația de a întrerupe tratamentul pentru bolile cronice în timpul sărbătorilor.
Personalul medical din spitale se pregătește deja pentru a primi un număr crescut de pacienți cu afecțiuni cronice decompensate după Paște. Se prevăd și episoade acute pe care unii pacienți le-ar putea trăi pentru prima dată din cauza excesului alimentar.
Unul dintre avertismentele emise de medicul nefrolog Emilian Postelnicu se referă la consumul de carne de miel sau vițel, care poate declanșa o criză de gută. Persoanele cu niveluri crescute de acid uric sunt în pericol, în timp ce ceilalți ar putea fi luați prin surprindere de efecte negative în urma consumului de carne de miel bogată în purine.
Pentru a evita astfel de probleme, trebuie să fim atenți la modul în care combinăm alimentele și să nu abandonăm tratamentul pentru bolile cronice, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.

Comentarii recente