
Țuica este utilizată ca remediu, inclusiv pentru vindecarea fracturilor osoase. Este extrem de atrăgătoare și eficientă în acest sens.
În trecut, țuica a fost considerată atât o băutură hulită, cât și adulată, fiind chiar considerată un medicament. Se spune că, într-o combinație incredibilă, țuica rezolva chiar și fracturile de oase. Dezbaterile cu privire la beneficiile sau problemele pe care le ridică această băutură tradițională românească sunt departe de a fi încheiate. Medicii o exclud aproape complet de la consum, în timp ce specialiștii consideră că are loc în dietă, având în vedere că orice medicament are și reacții adverse.

Țuica a fost atestată documentar în Bistrița în 1386, sub numele de „cujka”. De remarcat că diferența dintre țuică și palincă constă în faptul că țuica se obține doar din prune, în timp ce palinca se produce din diverse fructe. Anual, românii produc peste 100 de milioane de litri de țuică, iar beneficiile pe care le aduce această licoare explică de ce pivnițele românilor sunt aprovizionate cu țuică.
Costel Vânătoru, cercetător și preot, povestește cum, în trecut, țuica era folosită chiar și pentru vindecarea fracturilor de oase. El explică că țuica are și beneficii, fiind un produs natural care conține substanțe valoroase pentru sănătate, precum ceara naturală secretată de plantele de prune. Aceasta poate avea efecte benefice asupra stomacului și sănătății în general, fiind un remediu tradițional folosit de români de-a lungul timpului.
Comentarii recente