
Măcelarii de top din România se pregătesc pentru Campionatul Mondial de la Paris.
Într-o eră în care automatizarea și declinul meseriilor tradiționale sunt tot mai prezente, 12 măcelari români au fost selectați dintr-un număr de peste 50 de participanți din toată țara pentru a demonstra că măcelăria nu este doar o meserie, ci o artă – o combinație de precizie, tehnică și pasiune.

Această echipă, formată printr-un proces riguros de selecție, se pregătește să reprezinte România și sud-estul Europei la competiția World Butchers’ Challenge (WBC) 2025, care va avea loc la Paris în martie. Este o oportunitate istorică pentru România, care va concura alături de echipe din 14 țări, printre care Franța, Germania, SUA și Australia.
Echipa românească s-a antrenat intens în ultimele luni, proces în care au folosit o cantitate impresionantă de materie primă. Totodată, au dezvoltat un sistem de lucru eficient, cu accent pe reducerea risipei alimentare și sustenabilitate. Preparatele realizate în timpul antrenamentelor au fost donate organizațiilor de caritate din Cluj-Napoca.
Echipa mixtă din România, condusă de Gabriel Arghir, un maestru al artei măcelăriei, va concura pentru a arăta că măcelarii din țara noastră sunt la nivelul celor mai buni din lume. Alături de Arghir, se află măcelari experimentați din toată țara, inclusiv București, Cluj, Suceava și Târgu Mureș.
Această inițiativă, susținută de Fundația „Ștefan Moldovan”, are ca obiectiv schimbarea percepției asupra măcelăriei și promovarea acestei meserii la nivel internațional. Competiția este văzută ca o oportunitate unică pentru România de a demonstra valoarea și măiestria măcelarilor locali într-un context global.
Comentarii recente