
Este important să includem în meniul de Sărbători alimente care sunt bogate în nutrienți și care ne mențin sănătatea.
În meniul de sărbători trebuie să includem zeama de varză, murăturile în saramură și iaurtul, conform nutriționistului Mihaela Bilic, care consideră că mâncarea vie, cu probiotice, este esențială pentru sănătate. Legumele lacto-fermentate sunt bogate în enzime, vitamine și minerale, iar consumul lor aduce beneficii pentru flora intestinală. Murăturile sunt o sursă valoroasă de fermenți vii care întăresc sistemul imunitar. Prin fermentație, se dezvoltă un ecosistem microbian care poate conține până la 1 miliard de microorganisme per gram. Aceste alimente fermentate contribuie la echilibrarea florei intestinale, reduc inflamația și îmbunătățesc digestia. Murăturile, parte a tradițiilor culinare românești, sunt ușor de preparat și se pot păstra timp îndelungat. Consumul lor regulat aduce beneficii pentru sănătate, deoarece sunt bogate în vitamina C și bacterii benefice. Murăturile, alături de alte alimente fermentate, completează și îmbogățesc microbiota intestinală, având un efect probiotic. Lacto-fermentația este o metodă de conservare care implică fermentarea alimentelor cu lactobacili, producând acid lactic care acționează ca un conservant. Această metodă stă la baza obținerii de murături, produse lactate fermentate și brânzeturi.

Comentarii recente