
Dr. Mihaela Bilic recomandă ca, pentru a reduce riscurile asociate consumului de carne roșie pentru sănătate, să se servească de două ori mai multe legume în farfurie.
Conform unei noi metode de evaluare a studiilor științifice, carnea roșie nu prezintă riscuri pentru sănătate. Cu toate acestea, nutriționista Mihaela Bilic recomandă să se consume de două ori mai multe legume decât carne pentru a fi în siguranță. Alimentația este un domeniu care a fost supus numeroaselor studii, dar concluziile lor nu au menționat informații esențiale, cum ar fi faptul că cei care consumă multă carne au tendința să consume mai puține legume, să fumeze mai mult sau să fie mai sedentari. Astfel, concluzia este că nu carnea roșie în sine afectează sănătatea, ci un stil de viață dezechilibrat. Institutul pentru evaluarea și măsurarea sănătății (IHME) de la Universitatea din Washington a dezvoltat un nou sistem de evaluare a riscului alimentar, prin care se poate calcula o cifră unică de risc pentru studiile publicate pe un anumit subiect. Această metodă a fost aplicată și în cazul studiilor asupra consumului de carne roșie, iar rezultatele au arătat că nu există o asociere puternică între carne și efectele negative asupra sănătății. Cu toate acestea, nutriționistul recomandă să se consume mai multe legume decât carne pentru a fi în siguranță.

Comentarii recente