
Conform avertismentului emis de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, consumul alimentelor ultraprocesate poate avea efecte negative asupra creierului.
Peste 100.000 de medici și asistente din întreaga lume au fost monitorizați timp de 30 de ani în ceea ce privește alimentația lor. Concluziile studiului arată că consumul de carne procesată, alimente zaharoase la micul dejun și băuturi îndulcite artificial sau cu zahăr poate crește riscul de boli neurodegenerative precum scleroza multiplă, demența și boala Parkinson, mai degrabă decât riscul de afecțiuni cardiovasculare sau cancer. Studiul a fost realizat pe persoane care nu aveau la momentul respectiv afecțiuni precum cancer, boli cardiovasculare sau diabet. Participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață în perioada 1986-2018, iar rezultatele au arătat că cei care consumă mai multe alimente ultraprocesate prezintă un risc mai mare de deces. Alimentele ultraprocesate conțin aditivi și conservanți care pot fi dăunători pentru sănătatea noastră. Nutriționiștii recomandă să citim etichetele produselor alimentare și să alegem alimente cu un conținut redus de zahăr, sare și grăsimi. Adoptarea unei diete mediteraneene bazată pe alimente naturale și proaspete poate contribui la menținerea unei vieți sănătoase. Alimentația nesănătoasă este un factor de risc pentru multe afecțiuni, inclusiv cancer. Este important să avem un echilibru în alimentație, să mâncăm variat și să limităm consumul de alimente ultraprocesate.

Comentarii recente