
Clienții evită acum carnea galbenă de pe rafturi din cauza scandalului „puiului vopsit”, deși acest lucru poate sugera că toți puii din România ar avea aceeași problemă.
Scandalul puiului vopsit a creat îngrijorare printre cumpărători și afectează industria. Unii producători au primit numeroase apeluri de la români care îi întrebau dacă puiul pe care îl consumă este sigur. Un doctor în managementul calității la o fabrică de pui a explicat că puii lor sunt hrăniți cu furaje vegetale naturale, iar faptul că unii operatori economici își vopsesc produsele pentru a induce în eroare cumpărătorii a dus la o scădere a cererii de pui galben. Fermierii consideră că punerea sub semnul întrebării a întregii producții este periculoasă, iar ministrul Agriculturii a subliniat că fermierii români produc pui de calitate. El a sugerat ca instituțiile de control să prezinte în mod transparent certificatul și rezultatele analizelor efectuate în laboratoare pentru a clarifica situația puilor vopsiți.

Comentarii recente