Boala "de sezon" prezintă un risc semnificativ de deces sau complicații grave și numărul de cazuri s-a dublat anual.
În 2024, în România au fost înregistrate 57 de cazuri de boală, aproape dublu față de anul anterior. Riscul de deces în formele grave poate fi prevenit prin respectarea unor măsuri simple.

În luna decembrie, în România are loc sacrificarea porcilor în gospodării, tradiție respectată de mulți oameni. Această practică implică un risc de contractare a trichinelozei, o boală gravă cauzată de un parazit care poate duce la deces.
În România, numărul cazurilor de trichineloza a crescut semnificativ în ultimii ani, fiind înregistrate 57 de cazuri în 2024. Riscul de infecție provine din consumul de carne crudă sau insuficient preparată termic.
Pentru a preveni trichineloza, este important să se testeze carnea înainte de consum, să se respecte regulile de preparare termică a cărnii și să se evite consumul de carne crudă sau insuficient preparată. Este recomandată consultarea medicului în caz de simptome specifice și respectarea măsurilor de igienă adecvate.


Comentarii recente