
Atenție InfoCons! Produse de post, ambalate cu un număr mare de E-uri. Gustările conțin până la 56 de aditivi.
Odată cu începerea Postului Adormirii Maicii Domnului, InfoCons avertizează cu privire la calitatea produselor de post disponibile în magazine și restaurante. Conform unei analize recente, multe dintre alimentele consumate în această perioadă conțin aditivi alimentari (E-uri), sare și zahăr în cantități ce depășesc recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Potrivit studiilor InfoCons, o gustare de post simplă, compusă din pâine, pastă vegetală, margarină, halva, lapte de soia, tofu, suc tip ceai și gumă de mestecat, poate conține până la 56 de aditivi alimentari. În același timp, cantitatea de sare din această gustare poate ajunge la 9.21 grame, ceea ce depășește recomandarea zilnică a OMS de 5 grame, iar cantitatea de zahăr poate ajunge la 37.7 grame, peste limita de 25 de grame recomandată de OMS.
InfoCons a realizat și un studiu privind preparatele de post disponibile în restaurante, constatând că o masă poate conține peste 11 aditivi alimentari, 15.31 grame de zahăr și 11.46 grame de sare, cantități care pot afecta sănătatea consumatorilor în cazul unui consum regulat.
Prin intermediul Aplicației Europene InfoCons, consumatorii pot afla informații despre E-uri, ingredientele, valorile nutriționale, cantitatea de zahăr și sare din produsele de post. De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicație, aceștia pot estima cantitatea de zahăr și caloriile din produsele selectate pentru consum.
Comentarii recente