
Sunt raportate sute de cazuri de salmonella în Europa, în urma descoperirii bacteriei în carne de pui și kebab. Este declanșată o alertă alimentară.
În 15 țări europene și SUA a fost declanșată o alertă alimentară din cauza unui focar de salmonella asociat cu carnea de pui. Nouă persoane au fost spitalizate și una a murit din cauza infectării. ECDC a raportat 335 de cazuri confirmate în 15 țări europene și SUA, iar carnea de pui este considerată sursa probabilă a focarului. Autoritățile spun că există posibilitatea ca să fie raportate și alte cazuri până când sursa va fi identificată. Bacteriile au fost descoperite în eșantioane de carne de pui și kebab de pui, iar șapte producători din Polonia și unul din Austria au fost implicați. Simptomele infecției sunt în general gastro-intestinale, iar în cazuri severe poate fi necesară spitalizarea pentru administrarea de lichide și electroliți. Mai mult de 95% din infecțiile cu salmonella sunt transmise pe cale alimentară.

Comentarii recente