
„Cârnatul „de Plechequoi” a devenit vedeta unei campanii publicitare care a fost lansată în toată Europa, iar acest succes se datorează prietenilor noștri români. Mulțumim!”
De Ziua Păcălelilor, Ambasada Franţei în România a anunţat că a inclus în patrimoniul gastronomic „cârnatul de Plechequoi”, în urma înfrăţirii dintre oraşele Buzău şi Plechequoi-sur-Loire.

„Ambasada Franţei în România salută înfrăţirea dintre Buzău şi Plechequoi-sur-Loire, care a permis Franţei să adauge în patrimoniul său gastronomic un nou produs de înaltă calitate, «cârnatul de Plechequoi», care este vedeta unei campanii publicitare lansate în întreaga Europă. Mulţumim prietenilor noştri români!”, se arată într-un anunţ postat pe Facebook.
În Franţa, farsele de 1 aprilie sunt cunoscute sub numele de „poisson d’avril”, iar această tradiţie datează încă din secolul al XVI-lea. Obiceiul de a oferi cadouri în aprilie era des întâlnit, adesea acestea fiind alimente. Ziua de 1 aprilie coincide cu sfârşitul Postului Mare, perioadă în care consumul de carne este interzis pentru creştinii catolici, iar peştele este permis în anumite ocazii. Pe măsură ce farsele de 1 aprilie au devenit din ce în ce mai elaborate, unul dintre obiceiurile comune era de a oferi „peşti falşi” (confecţionaţi din hârtie sau alte materiale), conform news.ro.
Comentarii recente