
Iohannis a semnat legea care vizează reducerea risipei alimentare. Care sunt avantajele prevăzute de această lege?
Prin noua lege, consumatorii vor putea beneficia de prețuri reduse la alimente înainte de expirarea acestora și va fi simplificată procedura prin care organizațiile neguvernamentale pot primi alimente cu grad redus de perisabilitate. Actul normativ, promulgat de șeful statului, modifică și completează Legea nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, republicată, cu modificările ulterioare. Legea reglementează activitatea operatorilor economici din sectorul agro-alimentar la nivel național și măsurile pentru reintroducerea alimentelor în circuitul economic, distribuirea acestora către persoanele defavorizate și conectarea producătorilor locali cu distribuitorii și comercianții din România. De asemenea, legea impune autorităților și instituțiilor administrației publice anumite obligații, precum întocmirea strategiei naționale pentru prevenirea și reducerea risipei alimentare și implementarea măsurilor de combatere a acesteia. Sancțiunile pentru nerespectarea legii variază în funcție de dimensiunea întreprinderii, fiind prevăzute amenzi între 1.000 și 10.000 lei.

Comentarii recente