
În ultimul an, Bulgaria și România au înregistrat cele mai mari creșteri de prețuri la carne.
Conform datelor publicate vineri de Eurostat, Bulgaria și România au înregistrat cele mai mari creșteri de prețuri la carne din Uniunea Europeană în ultimul an. Prețul la carne în UE a crescut cu 3,3% în luna februarie 2024 față de februarie 2023, iar Bulgaria a avut o creștere de 8,2%, iar România de 7,7%. Majoritatea țărilor membre UE au înregistrat creșteri de prețuri la carne, cu excepția a trei țări. Carnea de porc a avut cea mai mare scumpire la nivelul UE (5,7%), urmată de carne de oaie sau capră (4,5%) și carne de vită sau vițel (3%). În schimb, prețurile la carne de pasăre au scăzut cu 1,6%. Eurostat a anunțat că inflația în UE a scăzut în luna februarie până la 2,8%, dar România rămâne țara cu cea mai ridicată inflație din blocul comunitar. Potrivit INS, inflația în România a scăzut în februarie la 7,23%, iar alimentele s-au scumpit cu 4,48%, cele nealimentare cu 7,82%, iar serviciile cu 11%. Conform unui studiu realizat de iSense Solutions pentru Progresiv, consumul de carne de pui este dominant în România, cu 95% din români consumând acest tip de carne în ultima lună, urmat de carne de porc (91%), pește (73%) și vită (61%). Carnea de curcan, de oaie și de rață au o incidență mai mică în consum, iar vânatul este cel mai puțin consumat, doar de 9% din românii din mediul urban.

Comentarii recente