
În luna februarie, producția de carne de porc a înregistrat o creștere față de luna ianuarie.
Producția de carne de porc a României a crescut în luna februarie 2024 cu 10,56% față de luna precedentă și cu 2,34% față de februarie 2023, ajungând la 22.597 de tone, conform datelor Institutului Național de Statistică.

În februarie 2024 au fost sacrificați 252.000 de porci, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut (243.000 de capete) și comparativ cu luna ianuarie 2024, când au fost sacrificate 229.000 de animale.
În ceea ce privește carnea de pasăre, producția a scăzut în februarie 2024 cu 2,18% față de luna anterioară, dar a crescut cu 15,05% față de februarie 2023, ajungând la 46.975 de tone.
În februarie 2024 au fost sacrificate 27,574 milioane de păsări, în scădere față de ianuarie (28,383 milioane capete) și în creștere față de februarie 2023 (24,489 milioane capete).
Producția de carne de bovine a fost de 5.488 tone în februarie 2024, în scădere cu 25,86% față de ianuarie 2024, dar în creștere cu 6,21% față de februarie 2023. Numărul bovinelor sacrificate a fost de 34.000 de capete, în scădere față de 45.000 de capete în ianuarie 2024, dar în creștere cu 2.000 de capete față de februarie 2023.
Producția de carne de ovine și caprine a scăzut cu aproape 12% în februarie 2024, ajungând la 1.686 de tone, față de 1.911 tone în ianuarie 2024, dar cu o creștere de 3,12% față de februarie 2023.
În februarie 2024 au fost sacrificate 110.000 de oi și capre, în scădere față de cele 127.000 de capete în luna anterioară și față de cele 108.000 capete în februarie anul trecut.
Comentarii recente