
Conform FAO, prețurile alimentelor la nivel mondial au atins cel mai scăzut nivel din februarie 2021.
Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a anunțat că prețurile alimentelor au atins cel mai scăzut nivel din februarie 2021. Indicele global al prețurilor la produsele alimentare a scăzut în ianuarie la cel mai redus nivel din ultimii aproape trei ani, din cauza declinului cotațiilor la cereale și carne, conform informațiilor transmise de Reuters. FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care monitorizează schimbările de prețuri la un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr. Potrivit agenției ONU, prețurile de export globale la cereale au scăzut, iar prețul la carne a înregistrat o scădere pentru a șaptea lună consecutiv. FAO a anunțat și că producția mondială de cereale în 2023 ar urma să atingă un nivel record de 2,836 miliarde de tone metrice, ceea ce ar însemna o creștere de 1,2% față de 2022.

Comentarii recente