"Cârnați din carne de porc din Vâlcea", al 15-lea produs românesc înregistrat și recunoscut la nivel european.
Astăzi, 11 noiembrie 2025, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2025/2259 al Comisiei din 04 noiembrie 2025 referitor la înregistrarea denumirii „Cârnați din topor din Vâlcea – IGP” în Registrul indicațiilor geografice protejate. Această denumire se alătură altor 14 produse românești recunoscute și înregistrate la nivel european.

Produsul „Cârnați din topor din Vâlcea – IGP” este un preparat afumat din carne de porc, care se distinge prin caracteristicile sale unice și aroma specifică. Producția acestui produs are loc într-o zonă geografică specifică din județul Vâlcea, respectând etapele specifice de producție și ingredientele tradiționale.
Reputația și calitatea produsului „Cârnați din topor din Vâlcea – IGP” au fost recunoscute și apreciate la nivel local și internațional, fiind prezent în meniurile unor restaurante renumite și apreciat de consumatori. Cererea de înregistrare pentru obținerea protecției IGP a fost depusă de Asociația Producătorilor Tradiționali, Meșteșugari și Artizani Vâlcea la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.


Comentarii recente