
Care este aspectul și cum se menține proaspăt jambonul din Spania, pentru care românii sunt dispuși să plătească chiar și 6.000 lei pe bucată.
În ciuda prețurilor ridicate, românii preferă din ce în ce mai mult jambonul spaniol, consumând de aproape 4 ori mai mult în 2023 față de 2021. București, Cluj și Timișoara sunt orașele cu cei mai mulți consumatori de șuncă spaniolă, care sunt dispuși să plătească până la 6.000 lei pentru o bucată. Cererea pentru jamon din Spania crește exponențial în decembrie, în special înainte de Crăciun, cu o medie de 100-120 de jamonuri cumpărate pe zi. Cele mai căutate tipuri de jamón sunt Jamon Serrano, Jamon Ibérico și Jamon Bellota 100% Pata Negra, având prețuri între 250 lei și 6.000 lei bucata. Jamónul este un produs ușor de păstrat, recomandat să fie consumat în aproximativ 3 luni de la deschidere. Mucegaiul apărut pe suprafața jamónului este natural și poate fi îndepărtat înainte de consum.

Comentarii recente